Skip to the content

Om Nythun

 

Nythun har eksistert siden 1954. Da åpnet Reidar Nythun dørene for turister i en enkel, men sjarmerende fjellstue for første gang.  Marit og Jørn overtok etter Marits foreldre i 1994, og bygde møysommelig videre på livsverket og gode mat-tradisjoner.s

Fjellstua ligger nær en historisk setergrend med rikt dyreliv, og er et utgangspunkt for fjellturer og skiturer. Nythun har alltid hatt hjemmelaget mat og gjestfrihet du må lete lenge etter. Fra 1994 har vertskapet finpusset den kulinariske formen og utviklet kjøkkenet til å bli et anerkjent og velrenommert matsted.  Nythun har fått en velfortjent plass på det gastronomiske norgeskartet.  Så langt det er mulig hentes råvarer fra det lokale landbruket, og det serveres frittgående kalv, killing, lam, reinsdyr og fjell-gris.  Hos oss bakes alt fra bunnen av, sausene har putret i store kraft-kjeler i flere dager, og maten tilberedes med entusiasme og respekt for råvarene.

Ærlig, velsmakende og noen ganger overraskende! 

Marit og Jørn står selv på kjøkkenet, og all erfaring fra inn- og utland danner grunnlaget for de gode matopplevelsene.

I 2010 kom kongeparet på besøk, det kan du lese mer om her.

Skal du arrangere selskap eller delta på et arrangmenet hos oss?

Vi leverer en minneverdig totalopplevelse med både overnatting, mat og godt vertskap! Vi har også lagt opp gode rutiner der vi tar hensyn til smittervern slik at du kan få et trygt opphold hos oss.

Nythun

Besøksadresse:
Nythunvegen 6,

Kruk i Nord-Aurdal
Postadresse: 
2890 Etnedal

Kommer du E16 ta av i Leira og følg skiltene

Email post@nythun.com

Godt selskap i fjellheimen