Skip to the content

Vår matfilosofi

Vi er begge kokker, og bruker mye tid over grytene.  Hos oss for du for det meste kortreist mat med tilknytning til vårt område.  Vi kjøper geitekilling av en skjeggete bonde i Beito, lam som beiter i nasjonalparken og kalv fra  entusiastiske bønder i nærområdet - og en ung okse fra nabogården i ny og ne.  For ikke å snakke om fjellgris og reinsdyr!  Hver høst henter vi mellom 6 og 10 flotte reinsdyrkalver som slaktes på fjellet på  Valdresflye.  I sesongen for norsk frukt og grønnsaker er det dette som står på menyen.  Poteter fra Ranheimsbygda og bringebær fra Lobygda…..

Vi har vår egen slakter, og lager all mat fra bunnen av, så hos oss kan du nyte god, gammeldags rull og sylte, leverpostei eller de møreste stykker kjøtt til middag.  Alt håndlaget på vårt eget kjøkken!

Til deg med spesielle behov

Vi tar selvfølgelig hensyn til din allergi.  Gi oss beskjed i god tid - helst skriftlig.

Til deg som er veganer eller vegetarianer

Vi gjør så godt vi kan for å servere deg et godt alternativ.  Men vi har tatt en beslutning om at vår bedrift ikke ønsker å tilby de mest langreiste varene, derfor blir også disse menyene basert på norske råvarer.  Industriprodukter serverer vi ikke, så erstatningsprodukter som tofu finner du ikke her.  Hvis du er gjest i et stort selskap her – kanskje dette er dagen du kan være fleksitarianer i stedet?  Det er krevende å håndtere ulike menyer, og kanskje kan du unne deg en fisk- eller kjøttbit med god samvittighet når du vet at den kommer fra et bærekraftig landbruk eller fjellbeite…..

Skal du arrangere selskap eller delta på et arrangmenet hos oss?

Vi leverer en minneverdig totalopplevelse med både overnatting, mat og godt vertskap! Vi har også lagt opp gode rutiner der vi tar hensyn til smittervern slik at du kan få et trygt opphold hos oss.

Nythun

Besøksadresse:
Nythunvegen 6,

Kruk i Nord-Aurdal
Postadresse: 
2890 Etnedal

Kommer du E16 ta av i Leira og følg skiltene

Email post@nythun.com

Godt selskap i fjellheimen